توضیحات:
پروپوزال طراحی مرکز دانشجویی دانشگاه ازاد با رویکرد معماری هوشمند
بيان مساله
با توجه به افزایش سریع جمعیت ایران در دهه های گذشته و در نتیجه نیاز به مراکز آموزشی و دانشگاه های بیشتر، تعداد این مراکز با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد و در بیشتر موارد این مؤسسات در حاشیه شهرها شکل گرفته اند که از دلایل آن می تواند به قیمت پایین زمین و قطعه های بزرگ زمین اشاره کرد که گسترش های آتی دانشگاه را به سهولت ممکن می ساخت. متأسفانه همین مزیت زمین بزرگ در بیشتر موارد سبب شد که این مؤسسات از نظر طراحی دارای ساختمان های پراکنده از یکدیگر با زمین های بسیار وسیع خالی و تراکم بسیار پایین شکل بگیرند که همین موضوع باعث جدایی دانشکده ها، کم شدن تعاملات اجتماعی میان رشته های مختلف و کاهش سرزندگی در فضاهای دانشگاهی می شود (شرقی، ۱۳۹۰: ۵۱).
تحولات مختلف، از جمله رشد فناوری و افزایش معضلات پیچیده بشری، همکاری های میان رشته ای را در عصر حاضر اجتناب ناپذیر کرده است. از سوی دیگر، تلقی سنتی از رشته های دانشگاهی و تخصص گرایی موجب شده است که آموزش عالی از ایجاد ظرفیت های لازم برای مواجهه با تحولات مذکور باز بماند و با چالش های تازه ای روبرو شود. بر این اساس، یکی از ضرورت های آموزش عالی در حال حاضر، پرورش مهارت های میان رشته ای در هر دو زمینه آموزشی و پژوهشی است (محمدی روزبهانی ,۱۳۸۸ :۱۲۵)
برای پاسخگویی به بسیاری از نیازها لازم است فضایی با ویژگی های خاص مورد استفاده قرار گیرد؛ مانند احتیاج به فضایی دنج آرام برای مطالعه و استراحت. در روانشناسی محیط تعداد قابل توجهی از پژوهش ها به بررسی ویژگی های قرار گاه های فیزیکی مناسب برای ارضای نیازهای مختلف انسان استراحت، مطالعه، یادگیری و ... می پردازد (مرتضوی,۱۳۶۷: ۱۰۲).
اهمیت و ضرورت تحقیق
فضاهای دانشگاهی در زمره ی فضاهای عمومی قرار دارند که با قشر وسیعی از افراد در زمان های طولانی ارتباط دارند. این دانشجویان که دارای رشته های مختلف و یا همسان می باشند در این فضاها برای مدت طولانی با یکدیگر برخورد های اجتماعی دارند. از آن جا که دانشگاه ها باید مکانی برای یادگیری باشند . تعاملات دانشجویی می تواند زمینه را برای ایجاد فضاهایی برای بحث و گفتگو های مختلف در حیطه رشته ی تخصصی دانشجویان و یا مسایل اجتماعی و .. به وجود آورد و همین گفتگوها میتواند به دانشجویان تخصصی هر رشته فرصت بهره گیری از تفکرات مختلف را بدهد و راه های جدید پیرامون حل مساله بگشاید. به علاوه می توان به مزیت افزایش آگاهی های میان رشته ای و افزایش سطح علمی دانشجویان از این روش را اشاره کرد.
فهرست مطالب
پرسش اصلي تحقيق
بيان مساله
اهمیت و ضرورت تحقیق
سوابق مربوط
فرضيه ها
اهداف تحقيق
جنبه نوآوري و جديد بودن تحقيق
روش كار
جدول زمان بندي مراحل انجام دادن تحقيق
فهرست منابع و مآخذ